Vereniging Imkers Nederland afdeling Oost Gelre.

 Bijen in de media

 

NLdoet.

 

Wil je een dag(deel) de handen uit de mouwen steken voor een vereniging, stichting of zorginstelling? Doe dan op 16 maart mee aan NLdoet, de grootste vrijwilligers actie van Nederland, georganiseerd door het Oranje Fonds. Je maakt kennis met vrijwilligerswerk en helpt een organisatie een klus te klaren. En het is nog gezellig ook, je inzet is zeer welkom.

 

WAAR EN WANNEER

 

 Bij de bijenstal in het Wentholtpark in Lichtenvoorde (vlakbij het Marianum). Zaterdag 16 maart 2019 van 9.00 – 12.00 uur. Je hoeft je niet op te geven, je kunt gewoon langskomen, deelname is gratis.  En er is koffie, thee of frisdrank.

 

Lees hier het hele artikel.

Het nazomerweer heeft ervoor gezorgd dat bijen die normaal gesproken in het voorjaar actief zijn, wakker zijn geworden uit hun winterslaap, meldt Nature Today.

Nature Today baseert zich op cijfers van Waarneming.nl en het archief van EIS, het European Invertebrate Survey kenniscentrum. Uit die cijfers blijkt dat het aantal waarnemingen van voorjaarsbijen sinds 1997 toeneemt. 

Vanaf dat jaar gaat het om een enkele waarneming in de herfst per jaar, maar dit jaar ligt het aantal waarnemingen al op negentien. Het aantal bijen dat tijdens een waarneming wordt gezien neemt ook toe. In Hulst werden veertig goudpootzandbijen tegelijk gezien.

De soorten die nu rondvliegen, maar dat normaal gesproken in het voorjaar doen, zijn de asbij, goudpootzandbij, meidoornzandbij, roodgatje, viltvlekzandbij en vosje. Normaal gesproken blijven volwassen bijen in een broedcel om daar de winter te overleven. Als de temperatuur in het voorjaar oploopt, komen ze daar pas weer uit. Vereniging Imkers Nederland afd. Oost-Gelre heeft een eigen verenigingsstal genaamd de Beezenmoat.

Deze is gelegen in het Wentholtpark.

Lees hier meer over deze multifunctionele stal.

Vereniging Imkers Nederland afd. Oost-Gelre heeft een eigen verenigingsstal genaamd de Beezenmoat.

Deze is gelegen in het Wentholtpark.

Lees hier meer over deze multifunctionele stal.

Het project Cool Nature is opgezet als onderdeel van het klimaatprogramma 'Aanpakken en Aanpassen' van de provincie Gelderland. Cool Nature levert een bijdrage aan klimaat- en hittebestendige steden en dorpen en realiseert mooie speel natuur voor kinderen.

Heb je interesse in bijen en wil je zelf beginnen als imker?

Wij als Imkers Nederland afd. Oost-Gelre willen je daar graag bij helpen.