De Beezenmoat

In 2010 kwam door her aanleg van het Wentholtpark het oude nacht verblijf van het hertenkamp te vervallen.

Dit oude verblijf mocht de bijenvereniging gebruiken als basis voor de nieuwe bijenstal. Dit alles werd in gedachte gedaan met het Cool Nature project.

 

Maar niet alleen werd er gedacht aan de bijen. Het was natuurlijk een uitgelezen kans om de leerlingen van het Marianum (afdeling bouw) er bij te betrekken. De leerlingen zijn betrokken bij het demonteren van de oude stal. Tevens werden de restauraties uitgevoerd door deze leerlingen. Dit konden de leerlingen doen tijdens de praktijk lessen van de afdeling bouw.

 

Nadat de restauratie uitvoerig had plaats gevonden door de onmisbare hulpen. werd het tijd om de fundering te storten.

Met geluk kon het beton er nog voor de winter in, helaas kwam er daarna een zeer strenge winter zodat de opbouw van de Beezenmoat op zich liet wachten.


Nadat het weer het toeliet werd er ook verder gegaan met de opbouw. Al snel verschenen de eerst contouren, en voor men er erg in had waren de leerlingen samen met de vereniging al de pannen aan het leggen. Nadat ook de bestrating was aangelegd, kon er met de rest materialen nog een bijenhotel gebouwd worden.Prairietuin

 

in 2014 werd er samen met NL-Doet van het prins Bernard cultuur fonds een prairietuin aangelegd. Deze tuin gericht op natuurlijk evenwicht tussen de planten. Waardoor er wel tot 6 keer per jaar een totaal verschillende tuin ontstaan. De planten zijn afgestemd op de bijen.

Avatar bos

 

Met het oog op het cool Nature project werd er tijdens NL-doet 2015 een Avatar bos aangelegd van Wilgen. Tevens werd er een vlinderwal aangelegd en tevens kon er onderhoud gepleegd worden aan de prairietuin. 

 

Aanplant boomgaard

 

in het najaar van 2015 werd er in samenwerking met de gemeente Oost Gelre een boomgaard en een haag van symphoricarpos (sneeuwbes) aangeplant. Dit alles leid tot een mooi resultaat waar alle vrijwilligers trots op mogen zijn.