Over Cool Nature

Het project Cool Nature is opgezet als onderdeel van het klimaatprogramma 'Aanpakken en Aanpassen' van de provincie Gelderland. Cool Nature levert een bijdrage aan klimaat- en hittebestendige steden en dorpen en realiseert mooie speelnatuur voor kinderen. Kortom: goed voor de natuur, goed voor stad en dorp, goed voor kinderen en dus goed voor de toekomst.

 


De Beezenmoat en Cool Nature 

 

Het combineren wat goed is voor mens en natuur. De Bijenstal Beezenmoat is net als de nabije omgeving dan ook ingericht in deze gedachten. Het beste voor de bijen maar ook letterlijk de vruchten voor de mens. Er is gedacht aan wat bijen nodig hebben om te kunnen overleven. Er zijn verschillende dracht planten waar de bijen hun voeding vandaan halen. Te denken valt aan de framboos.

Tevens is er dicht bij de Beezenmoat een boomgaard aangeplant met hoogstam appel en pruimen bomen. Iets verder hier van af is een Arboretum aangeplant (bomentuin). Deze bomen hebben hun Natuurlijke groeivormen. Dit betekend dat u er geen gekweekte cultuurvariëteiten zult aantreffen. Voor dit Arboretum is gekozen voor bomen die veel dracht geven voor bijen en andere insecten zoals: Linde, Acacia, tulpenboom.

 

Naast deze bijdrage aan het park en de natuur, blijven wij als vereniging verder kijken wat er nog meer mogelijk is.